Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Főtt kukorica,a nyár ízes csodája
  2014-07-09 11:04:11, szerda
 
   
 
Minden bizonnyal a kukorica a legismertebb és legkedveltebb gabonafélék egyike, amely igencsak jó hatással van a szervezetre. A főtt vagy sült kukorica sárga színe minden szemet megcsiklandoz. A kukorica igen laktató, kellő energiát biztosít a szervezet számára.

A kukorica népszerűsége Kolumbusz Kristóf nevéhez köthető, hiszen ő hozta át Európába Közép-Amerikából. A kukorica íze igazi múltba nyúlik vissza az italok és a liszt történetébe, napjainkban azonban a hangsúly a gabonaféle szervezetre gyakorolt hatása miatt terjed egyre jobban.

Magas rost, folsav, magnézium, foszfor, mangán, C-vitamin, B1 és B5 vitamin tartalmának köszönhetően kellő energiát biztosít a szervezet számára. A benne található magnézium megelőzi a szívinfarktust, a fólsav pedig energiát ad a szervezetnek, segíti a lipidek és poliszaharidok anyagcseréjét.

Egy másik kémiai elem, amely nagy mennyiségben megtalálható a kukoricában, az a beta-cryptoxanthin, amely egy olyan vegyület, amely a narancssárga gyümölcsök héjában található, és amely segít a tüdőrák megelőzésében.
A kukoricában telítetlen (csaknem 90%-ban) és telített zsírsavakat is találunk. Az E-vitamin, amely kisebb koncentrációban van jelen a kukoricában, segít a sejtek megújulásában és megnöveli az oxigén mennyiségét a vérben. Ezek mellett, csökkenti a koleszterinszintet. Ezért, só és vaj nélkül, a kukorica fogyasztása hatásos lehet a szívbetegségek megelőzésében.

Való tény, hogy főzés során a kukorica veszít tápláló értékéből, de ezek 60%-a így is megmarad. A kukorica gyakori fogyasztása kiűzi a toxikus anyagokat a szervezetből.
100 gramm kukorica a következőket tartalmazza:

* 59 kalóriát,
* 2 fehérjét,
* 10 szénhidrátot,
* 1 lipidet,
* 1 rostot

Fogyasztása a legegyszerűbb formában javasolt. Más élelmiszerekkel együtt való fogyasztása nagyban megnöveli kalóriahozamát. A kukorica tiamint is tartalmaz, amely a kognitív képességek megtartásáért felelős, csökkenti az agy öregedési folyamatát. Ugyanakkor a tiamin pozitív hatással van az idegrendszerre, kedvező hatással van a pszichikai állapotra. Ennek hiánya az Alzheimer-kór kialakulásához vezet.

Vizelethajtó hatása van, a benne levő komponensek szabályozzák a bélműködést és elkerülik az emésztési gondokat. A kukorica gyakori fogyasztása erősíti az immunrendszert és megelőzi a vastagbélrák kialakulását.

Figyelem! A nyersen fogyasztott kukoricaszemek sokszor allergiát okozhatnak. Ugyanakkor a genetikailag módosított kukorica káros hatással lehet a szervezetre, hatást gyakorol a nemzőképességre és megbetegíti a májat, valamint a veséket. Kerüljük a genetikailag módosított kukorica fogyasztását.

MILYEN A JÓ KUKORICA?

A jó főtt kukorica sorsa eleve el van rendelve. Ha jó minőségűt veszünk, akkor már félig zsebben van a siker. De honnan tudjuk, melyik a jó? Alapfeltétel: friss csemegekukoricát vegyünk. A takarmánykukorica, bármennyire is szeretne hasonlítani a csemegére, nem jó, kerüljük nagy ívben.

Ne vegyük meg azt, amelynek külső levelei fonnyadtak, szárazak, megsárgultak. A zöld levél már jó kezdés. Ha ez megvan, érdemes kicsit széthúzni a zöld héját és megnézni, milyenek a kukoricaszemek. Alapvető, hogy a szemek ne legyenek “horpadtak", az azt jelenti, már öreg a kukorica, ha ilyet látunk, menjünk tovább.

Nem jó, ha túl apró, vagy túl ritka, de az sem szerencsés, ha nagyon-nagyon sűrű. Ha megkarcolunk egy kukoricaszemet, és fehér, tejszerű anyag csordul ki belőle, akkor jó nyomon vagyunk, az általában friss kukoricát jelent. Ha viszont a csöve rózsaszínes/pirosas, akkor tegyük vissza, mert az takarmánykukorica. Az a jó, ha fehér vagy sárga a csöve.

Forrás: Twice.hu, divany.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: csemegekukoricát, koncentrációban, élelmiszerekkel, nemzőképességre, szívbetegségek, kukoricaszemek, kalóriahozamát, immunrendszert, idegrendszerre, szívinfarktust, poliszaharidok, kukoricaszemet, kialakulásához, megcsiklandoz, megújulásában, megelőzésében, cryptoxanthin, anyagcseréjét, megtartásáért, legegyszerűbb, legkedveltebb, mennyiségben, népszerűsége, kialakulását, megsárgultak, alapfeltétel, narancssárga, vastagbélrák, megtalálható, következőket, fogyasztását, genetikailag, vizelethajtó, köszönhetően, szénhidrátot, szervezetből, főtt vagy, kukorica igen, szervezet számára, kukorica népszerűsége, liszt történetébe, gabonaféle szervezetre, benne található, fólsav pedig, másik kémiai, olyan vegyület, narancssárga gyümölcsök, tüdőrák megelőzésében, kukoricában telítetlen, sejtek megújulásában, oxigén mennyiségét, kukorica fogyasztása, Kolumbusz Kristóf, Európába Közép-Amerikából, MILYEN JÓ KUKORICA,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  A végzet az  Jó éjszakát  Szent György napi hiedelmek, s...  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  Föld napja április 22  Ahogy emelkedik a rezgés...  Alvó cica  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Április 22. a Föld napja,  Búzaszentelés  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Beney Zsuzsa  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam Krisztinától  Föld napja április 22  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam Gizike bar...  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Életművészet  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  A fák lelke  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Esti kép  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Föld napja április 22  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Amit átélünk,  Föld napja április 22  Bella István: Zsoltár  Beney Zsuzsa - Sirató  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
főtt vagy, kukorica igen, szervezet számára, kukorica népszerűsége, liszt történetébe, gabonaféle szervezetre, benne található, fólsav pedig, másik kémiai, olyan vegyület, narancssárga gyümölcsök, tüdőrák megelőzésében, kukoricában telítetlen, sejtek megújulásában, oxigén mennyiségét, kukorica fogyasztása, szívbetegségek megelőzésében, kukorica veszít, kukorica gyakori, toxikus anyagokat, következőket tartalmazza, legegyszerűbb formában, kukorica tiamint, kognitív képességek, tiamin pozitív, pszichikai állapotra, benne levő, emésztési gondokat, vastagbélrák kialakulását, nyersen fogyasztott, genetikailag módosított, zöld levél, zöld héját, általában friss, csöve rózsaszínes, csemegekukoricát, koncentrációban, élelmiszerekkel, nemzőképességre, szívbetegségek, kukoricaszemek, kalóriahozamát, immunrendszert, idegrendszerre, szívinfarktust, poliszaharidok, kukoricaszemet, kialakulásához, megcsiklandoz, megújulásában, megelőzésében, cryptoxanthin, anyagcseréjét, megtartásáért, legegyszerűbb, legkedveltebb, mennyiségben, népszerűsége, kialakulását, megsárgultak, alapfeltétel, narancssárga, vastagbélrák, megtalálható, következőket, fogyasztását, genetikailag, vizelethajtó, köszönhetően, szénhidrátot, szervezetből, megkarcolunk, legismertebb, szervezetnek, szabályozzák, tartalmának, kukoricában, bélműködést, komponensek, zsírsavakat, megbetegíti, szervezetre, fogyasztása, tartalmazza, fogyasztott, mennyiségét, hasonlítani, bármennyire, napjainkban, történetébe, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 42 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2329
  • e Hét: 10974
  • e Hónap: 17346
  • e Év: 68137
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.